samu(a)songforlife.fi    +358 44 2510 955

blogi

Matkapäiväkirja 26.10.2020Mikä sinut saa iloiseksi? Mikä antaa sinulle voimaa arjessa? Mistä nautit elämässä? Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Tässä muutamia kysymyksiä, joihin osaan kysymättä vastata aika monen uskovan puolesta. Vastaus näihin kaikkiin on nimittäin Jeesus. Tuliko yllätyksenä? No ei varmaankaan. Onhan se kuitenkin ihan oikea vastaus. Ei siinä ole mitään väärää, se on aivan totta uskovan ihmisen kohdalla. Mutta vaikka se on sinänsä oikea vastaus, se on samalla myös aika persoonaton vastaus. Voisi sanoa patenttivastaus. Kun vastaa kaikkiin suuriin kysymyksiin Jeesuksella, ei periaatteessa voi mennä koskaan pieleen. Vai voiko?

Ainakin opillisesti ajatellen Jeesus on aina tietyssä mielessä oikea vastaus. Mutta entäpä jos ajattelisi asiaa ihmisyyden kautta. Silloin tullaan tilanteeseen, jossa Jeesus vastauksena alkaakin näyttäytyä jopa älyllisesti köyhänä. Se on helppo vastaus, jolla voi jopa välttää asian syvällisempää mietiskelyä. Ja silloin on vaarana, että tärkeitä tutkimusmatkoja omaan itseen, omaan minuuteen jää tekemättä. Esimerkiksi kysymys: ”mikä on elämän tarkoitus?”. Tähänkin voisi vastata Jeesus, ja se olisi aivan oikein. Mutta samalla se on varsin laiska vastaus. Elämään kun sisältyy kuitenkin niin paljon asiaa.

Jos vastaamme kaikkiin kysymyksiin aina vain Jeesus, alammeko menettää ihmisyyttämme? Tokihan Jeesuksesta puhuminen kuulostaa varsin hurskaalta ja eihän se varsinaisesti huono asia olekaan. Mutta mitäpä, jos uskaltaisimmekin ensi kerralla kysyttäessä vastata, että urheilu tuottaa minulle iloa! Hyvä ruoka saa minut onnelliseksi! Nautin juustoista ja hyvästä punaviinistä! Musiikki antaa minulle voimaa arjessa!

Jos vastaisimmekin konkreettisella tasolla näihin kysymyksiin. Vähentäisikö se Jeesuksen arvoa elämässämme? Ja kumman vastauksen kautta luulet, että kysyjä oppii paremmin tuntemaan sinua?

Ihmisen on hyvä tulla uskoon, mutta yhtä tärkeää on tulla sen jälkeen takaisin ihmiseksi!

On tärkeää hyväksyä oma ihmisyys ja inhimillisyys, siitäkin huolimatta, ja ehkä juuri sen takia, että on tullut uskoon Jeesukseen Kristukseen. Siitä huolimatta, että Jeesus on Jumalan Poika, Hän on myös ihminen. Sataprosenttisesti molempia yhtäaikaa.

Jeesus on ihminen, uskalla olla sinäkin!

« Takaisin