samu(a)songforlife.fi    +358 44 2510 955

blogi

Matkapäiväkirja 1.12.2020

Kirjoitanpa vielä muutaman sanan pahasta, joskin Sana on hyvästä!

Kirjoitin joskun nuorena seuraavan tekstin:

Saatanan salaisuus
Sieluun sattuvaa
Saa sinut syöksymään
Sateeseen synkkyyden

Tänään sanottaisin tuon varmaankin seuraavaan muotoon:

Suloinen salaisuus
Sielua suutelee
Saa Sydämesi sammumaan
Syvyyteen sukeltamaan

Vihollinen on valheen isä, kuten Raamatussa sanotaan. Ja kun se valehtelee, se todella puhuu omiaan. ( Joh.8:44 ) Mistä tämän valheen parhaiten tunnistaa? No, hedelmästään puu tunnetaan.
Tuottaako asia rauhattomuutta, levottomuutta, agressiivisuutta, kiirettä, painostusta, kärsimättömyyttä, rakkaudettomuutta, negatiivisuutta, riitaa, katkeruutta, toivottomuutta, häpeää ym.?

Viekkaimmat valheet on monesti todella suloisia ja hellivät sisimpiä halujasi ja ylpeyttäsi. Lähes yhtä hyvä tarttumapinta on myös itsetuntosi. Se väheksyy, painaa alas, syyttää ja koittaa saada lannistumaan. Mutta jos olet rehellinen itsellesi ja kuuntelet ja tarkkaat itseäsi, mitä kuulet?

Jos asian toteuttaminen saa aikaan edellä mainittuja tunteita, joko itsellesi, tai toisille, on se suurella varmuudella peräisin jostain muusta lähteestä, kuin Jumalasta. Koska Jumala toimii aina rakkaudesta käsin, ja rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. (1. Kor. 13:4-7)

Jotkut ovat sitä mieltä, että mitä paremmin tunnet vihollisesi, sitä helpompi hänet on voittaa. Mutta Raamatun perusteella sanoisin, että mitä paremmin tunnet Jeesuksen, mitä enemmän vietät aikaasi Hänen kansaan, sitä vaikeampi vihollisen on sinua harhauttaa. Katsopa vaikka Vanhan Testamentin kertomuksia Israelin sodista. Mitä vähemmän Israel oli Herran kanssa, sitä varmemmin vihollinen voitti heidät. Mutta aina kun Israel kääntyi Jumalan puoleen, se sai riemuvoiton vihollisista.

Mielestäni uskovat saattavat keskittyä helposti liikaa viholliseen, kun pitäisi keskittyä Jeesukseen. Jeesus on voittaja. Jeesus on jo voittanut pahan vallan. Pahalla on vielä hetki aikaa räpiköidä vastaan, mutta se ei tule koskaan voittamaan. Se on jo hävinnyt ja tietää sen itsekin. Se on vihainen ja yrittää ennen aikansa loppua saada mahdollisimman monta ihmistä tuhoutumaan kanssaan. (Ilm. 12:12 )

Miten pahaa vastaan sitten kannattaa toimia? Raamatussa sanotaan, että meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan avaruuden henkivaltoja vastaan. Tässä kohtaa joudumme toteamaan, että koska itse olemme verta ja lihaa, ei meillä itsessämme ole mahdollisuutta taistella henkivaltoja vastaan. Ainoa aseemme on siis kääntyä rukouksessa Jeesuksen puoleen. Hän on meidän turvamme.

1. Piet.5:8-9 kertoo suraavaa:
Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä. Vastustakaa häntä, uskossa lujina!

Jakeen perästä löytyy viittaus Ef.6:18, joka kertoo meille, kuinka tämä uskossa tapahtuva pahan vastustaminen tapahtuu: Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta.

Samainen kuudennen luvun kohta kertoo Jumalan sota-asun päälle pukemisesta jakeissa 10-18. Olennaisin kohta on kuitenkin juuri tuo jae 18, joka kertoo kuinka se tapahtuu. Rukoillen ja anoen joka hetki Hengen antamin voimin.
Älä siis käy huutamaan. Huutamalla et saa saatanaa väistymään. Mutta kun sydämessäsi, siis sydämessäsi, ei mielessäsi, vaan sydämessäsi, käännyt uskossa Jeesuksen puoleen, vihollinen ei voi sinulle mitään. Koska syntisi tunnustaneena ja anteeksi saaneena, olet Kristukseen kätketty.
Ja kun olet synnittömään Kristukseen kätketty, olet synneistäsi armahdettu, ja näin vihollinen ei voi tarttua mihinkään syntiisi eikä osoittaa sinua syylliseksi missään kohden.

Tässä on ne asiat, jotka sielun vihollisesta on tarpeen tietää. Tämän enempää siihen ei kannata tutustua. Tutustu Jeesukseen, se kannattaa aina.

Kristus on voittaja!

« Takaisin